Szolgáltatásaink

Fényszóró polírozás

Gyakori látvány, hogy az autó fényszóró lemattul, fénytelenné válik.

Óvjuk környezetünket!

Ne cseréljük, hanem újítsuk fel bemattult, elszíneződött fényszórónkat!

Egy fényszóró polírozásával megkímélhetjük a természetet egy évezredek alatt lebomló hulladéktól, és a felújítás még sokkal kevesebbe is kerül, mint egy új megvásárlása!

Miért is érdemes egy fényszórót felújítani, polírozni?

  • Biztonságosabbá válik az éjszakai autózás mivel jobban látunk, és a szembe jövőket sem vakítjuk annyira - ami a mi biztonságunkat is javítja.
  • Egy felújított fényszóró javítja a gépkocsi megjelenését, és ezáltal növeli az értékét is. Az autókereskedők ezt nagyon jól tudják, ezért sok esetben élnek is ezzel a lehetőséggel.
  • Ha nő a gépkocsi értéke, könnyebbé válik az értékesítése. Egy fényszóró polírozásának költsége csak töredékét teszi ki egy új pár vásárlásának.
  • A besárgult fényszóró a műszaki vizsgát is meghiúsíthatja.

Az autónk fényszórója olyan, mint a szemünk. Javítja a látásunkat, különösen az éjszakai vezetésnél.

Ha azt vesszük észre, hogy a szemünk már nem olyan, mint volt, akkor orvoshoz fordulunk, megvizsgáltatjuk, és próbáljuk csökkenteni a problémát.

Vigyáznunk kell a szemünkre....

Ugyanez igaz az autónk szemére is. Ha látjuk, hogy már nem úgy világít, szórja a fényt, megváltozott a színe, törődjünk vele. Igaz, hogy nem vihetjük szemorvoshoz, viszont egy polírozásra igen.

Egy felújítás ujjá varázsolhatja a fényszórót, és biztonságosabbá teszi az éjszakai autózást nem csak nekünk, hanem a szembejövőknek is.

Az autó kinézete a mi tükörképünk...

De térjünk vissza a gépkocsi kinézetéhez. Még ha rendszeresen mossuk és vaxoljuk is kedvenc járművünket, a fényszóró nem lesz szebb. Az autó kinézete a mi tükörképünk, egy elhanyagolt négykerekű rossz fényt "vet" a tulajdonosára is. Ezen kívül, ha járművünk eladásában gondolkodunk, a világítótestek felújításával jelentősen növeljük annak értékét is.

Mindez nem csupán a gépkocsi megjelenését rontja, hanem alaposan lerontja a vezetés biztonságát is. A homályos, karcos lencse szórja a fényt, nem oda világít ahová kéne. Ha elvakítjuk a szembejövőt, azzal mások életét is veszélyeztetjük, nem csupán a sajátunkat. Gondoljunk csak bele: elvakítjuk a szembejövőt - csak későn vesz észre egy akadályt, elrántja a kormányt, megperdül... belegondolni is rossz.

Fontos, hogy megértsük mi is történik mikor fényszórónk elveszti régi fényét. Napjainkban az autógyárak szinte kizárólag műanyagot használnak a gyártás során, mivel ez sokkal olcsóbb, könnyebb, egyszerűbben megmunkálható, és esztétikusabb. Egy áramvonalas autó fényszóróját szinte lehetetlen üvegből legyártani. A köznyelvben plexi néven illetik ezt az új átlátszó anyagot, a valóságban ez polikarbonát, a márkaneve lexán.

A műanyag azonban pár év alatt bemattul, elszíneződik, ez az oxidáció következménye.

Az oxidáció során az elemek és vegyületek oxigént vesznek fel, azzal reakcióba lépnek. Ha egy almát meghámozunk a szép fehér húsa rövidesen barna lesz - ugyanez történik a fényszórónk lencséjével is. Ezen kívül az úton haladva por és kavics szemcsék záporoznak rá, összekarcolják a felületét. Az UV sugarak is "megteszik a magukét", alaposan felgyorsítva az oxidációt.

A gyáraknak reagálni kellett erre a problémára, ezért egy újabb átlátszó réteget vittek fel a fényszóró "üvegére", mely véd az UV sugaraktól, és sokkal keményebb is. Azonban idővel ez a réteg is oxidálódik, és bármilyen kemény is, karcolódik.

Sajnos néhány vállalkozás valótlan állításokkal próbálja megvezetni a laikusokat és lejáratni más vállalkozásokat, hogy egy feláras szolgáltatásként "UV" lakkozást az ügyfelekre erőltessen, de ennek nem szabad bedőlni! Egyébként is, a lakkréteg öregszik, ezért nemcsak felesleges lakkozni, de valószínűleg idő kérdése és újra polírozni kell a lakkot.

Mi tehát a megoldás?

A fényszórót cserélni nagyon körülményes és drága. Szerencsére azonban nem kell kétségbe esni, hiszen a fényszóró polírozás után ismét jó pár évig tisztán fog látni.

Akár a hátsó lámpaburákon is alkalmazható

És, hogy mennyi idő alatt készül el a fényszóró polírozás?

Maximum egy-két órát vesz csak el kedves ügyfelünk drága idejéből.

Jelenleg folyamatos akcióban: 4500 Ft/ pár áron.